بهترین ارقام سیب برای مناطق معتدل

بهترین ارقام سیب برای مناطق معتدل

بهترین ارقام سیب برای مناطق معتدل:

احداث باغات و کاشت درختان میوه در مناطق معتدل با چالش های خاص خود مواجه است، اما مهم ترین نکته در ساخت باغات در این مناطق، انتخاب گونه هایی برای کاشت است که با شرایط اقلیمی سازگارتر بوده و دارای چالش های اقلیمی در این مناطق باشد. با اشاره به چالش های مهم احداث باغ های سیب در مناطق معتدل، مناسب ترین گونه های سیب برای کاشت در این مناطق را به شما معرفی می کنیم.

شناخت منطقه معتدل:

منطقه معتدل منطقه ای است که میانگین دما در سردترین ماه های سال بین منفی سه تا 18 درجه سانتیگراد است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا نحوه ساخت باغ سیب در این منطقه را به شما آموزش دهیم.

اصول احداث باغ سیب در مناطق معتدل:

برای اینکه باغ سیب شما در منطقه معتدل به حداکثر بازدهی برسد و بیشترین سود را داشته باشد، بهتر است اصول باغ سازی را به درستی رعایت کنید که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.

انتخاب رقم یا نوع مناسب برای مناطق معتدل:

اولین گام در ساخت پایه باغ سیب، انتخاب واریته مناسب برای مناطق معتدل خواهد بود.به طور کلی گفته می شود که تمامی ارقام مناسب برای کاشت در مناطق سردسیر و در ارتفاعات از سطح دریا هستند ارقام مناسب برای کاشت نیز هستند. در مناطق معتدل توجه داشته باشید که یکی از چالش های باغداری در مناطق معتدل امکان سرمای دیررس بهاره و دیرگل دهی است و ارقام مقاوم به سرما ممکن است عملکرد بیشتری در این مناطق داشته باشند.

ارقام مناسب برای مناطق معتدل در درجه اول باید به هوای سرد اواخر بهار و هوای گرم تابستان مقاوم باشند زیرا تابستان ها در برخی مناطق معتدل نسبتا گرم است و ارقام حساس به گرما و آفتاب در این مناطق محصولی نخواهند داشت.

1.سیب زرد لبنانی: این رقم به 600 تا 800 ساعت سرما نیاز دارد، میزان باردهی و عملکرد آن بیش از 100 تن در هکتار است و زمان برداشت این محصول، اواخر شهریور تا اواسط مهر ماه است.

2.سیب قرمز لبنانی: این رقم به 700 تا 800 ساعت سرما نیاز دارد از اواسط تا اواخر شهریور ماه بهترین زمان برداشت این محصول است و بیش از 100 تن در هکتار باردهی دارد.

3.سیب زرد فرانسوی: این نوع سیب، نیاز سرمایی 1000 ساعت دارد. 80 تن در هکتار میزان باردهی این محصول است که در مهرماه قابل برداشت است.

4.سیب قرمز فرانسوی: به 800 ساعت سرما نیاز دارد، در مهر ماه با میزان باردهی بیش از 100 تن در هکتار قابل برداشت است.

5.سیب جرومین: این رقم به 1600 ساعت سرما نیاز دارد. میزان باردهی آن 40 تا 100 تن است در مرداد و شهریور محصول این رقم قابل برداشت است.

6.سیب گلاب کهنز: این رقم به 1600 ساعت سرما نیاز دارد و در نیمه تابستان 70 تن در هکتار باردهی دارد.

آماده سازی زمین برای کاشت انواع سیب در مناطق معتدل:

برای آماده سازی خاک برای کاشت سیب در مناطق معتدل توجه داشته باشید که اکثر ارقام مناسب برای این مناطق به خاک لومی شنی با اسیدیته خنثی تا کمی اسیدی و وجود مقادیر کافی مواد غذایی در خاک برای رشد و باردهی نیاز دارند.

لذا توصیه می شود با آزمایش زمین مورد نظر مشخصات فیزیکی خاک را به دست آورده و در صورت نیاز اصلاحات لازم را انجام دهید. کارشناسان فروش نهال سیب در نهالستان 110 می توانند راهنمایی های لازم را در این زمینه به شما ارائه دهند.

بهترین ارقام سیب برای مناطق معتدل

حفر چاله های کاشت نهال سیب در مناطق معتدل:

برای کاشت نهال سیب باید به عمق و حجم چاله توجه کرد، چاله های بسیار کوچک یا بزرگ باعث تاخیر در رشد رویشی و در نهایت تاخیر و یا حتی کاهش باردهی درختان می شود، علاوه بر آن ضعف درخت به دلیل تاخیرو ناهماهنگی در رشد باعث حمله آفات و بیماری ها به درختان باغ شما می شود.

حجم چاله باید در زمان کاشت تقریباً دو برابر حجم ریشه نهال باشد، بنابراین با کمک مشاوران فروش نهال سیب هنگام انتخاب واریته مورد نظر خود گودال هایی با عمق و حجم مناسب حفر کنید.

نکته دیگری که در حفر چاله باید به آن توجه کنید این است که باد و تغییرات آب و هوایی مانند بارندگی در مناطق معتدل باعث تغییر حجم چاله حفر شده از زمان حفر تا زمان کاشت نهال می شود، بنابراین توصیه می شود که فاصله زمانی بین حفر چاله و تاریخ کاشت باید بسیار کوتاه باشد.

سن کاشت نهال:

نهال سیب از طریق پیوند در ارقام تجاری و پرمحصول تکثیر می شود و بنابراین مناسب ترین سن نهال های پیوندی برای کاشت دو سال است، نهال های پیوندی که در زمان کاشت سن آنها از دو سال بیشتر باشد گیرایی کمتری دارند و شانس بیشتری در ابتلا به آفات و بیماری ها دارند. در نهال هایی که در زمان کاشت بیش از دو سال سن داشتند، تاخیر در شروع باردهی بیشتر مشاهده می شود.

هنگام کاشت نهال باید به عوامل زیر توجه کرد:

دمای هوا:

دمای بسیار سرد و دمای انجماد می تواند از استقرار نهال ها جلوگیری کند.

میزان بارندگی:

اگر در حین یا بعد از کاشت نهال باران شدید ببارد، این امر می تواند بر روی جوانه زنی نهال تأثیر منفی بگذارد.

وزش باد:

پس از کاشت نهال، باد می تواند از گیرایی نهال جلوگیری کند و یا باعث خشک شدن نهال شود، بنابراین با قرار دادن حفاظ در کنار نهال سیب می توان از آسیب باد جلوگیری کرد، اما در هر صورت باید به خاطر داشت که در حین کاشت نهال، باد نباشد.

نحوه خرید نهال در گلدان یا با ریشه لخت:

نوع خرید نهال در گلدان یا ریشه لخت علاوه بر تاثیر بر قیمت نهال سیب بر زمان مناسب کاشت نیز تاثیر می گذارد، در نظر داشته باشید که فقط قبل از باز شدن درختان در اواخر زمستان می توانید نهال های ریشه لخت بکارید. اما نهال سیب در گلدان را می توان از پاییز تا زمستان به خاک اصلی منتقل کرد.

با توجه به نکات ذکر شده که در زمان تعیین تاریخ کاشت نهال سیب باید رعایت شود و با توجه به شرایط آب و هوایی مناطق معتدل می توان گفت که می توان نهال سیب را از ابتدای پاییز تا پایان زمستان و قبل از بیدار شدن درختان از خواب به زمین اصلی منتقل کنید.

کنترل آفات و بیماریهای درختان سیب در مناطق معتدل

آفات و بیماری های زیادی وجود دارد که سلامت درختان سیب در مناطق معتدل را تهدید می کند، آفاتی مانند کرم سفید، حشره شاخ بلند، کرم خراط، کنه ها و بیماری هایی مانند آتشک سیب، لکه سیاه سیب و بیماری های ویروسی مانند لکه برگی. تنها چند آفات و بیماری عمده وجود دارد که می تواند سلامت درختان سیب را در مناطق معتدل تهدید کند.

در خصوص اصول مبارزه با آفات و بیماری ها در باغات سیب باید به نکات زیر توجه شود:

انواع مقاوم و بسترهای مقاوم:

در خصوص خرید نهال پیوندی توصیه ما به باغداران این است که نهال هایی را خریداری کنند که روی پایه های قوی و مطمئن پیوند زده شده اند.

تقویت درختان:

توجه به برنامه آبیاری و کوددهی منظم درختان سیب، قدرت دفاعی آنها را در برابر آفات و بیماری ها افزایش می دهد و آفات و بیماری ها نمی توانند به درختان مقاوم و سالم حمله کنند.

بهترین ارقام سیب برای مناطق معتدل

خرید نهال سالم و تایید شده:

با توجه به پیوندی بودن ارقام مختلف باید توجه داشت که فقط نهال هایی خریداری شود که وضعیت سلامت آنها تایید شده باشد، زیرا علاوه بر استفاده از خاک آلوده، بسیاری از بیماری ها و آفات مانند بیماری های ویروسی قابل انتقال هستند. یا آب آلوده در کاشت نهال خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را افزایش می دهد که از طریق خاک یا برخی آفات منتقل می شوند.

شما با خرید نهال های آلوده از ابتدای کاشت نهال و احداث باغ بیماری ها یا آفاتی را وارد باغ خود می کنید و مطمئناً آفات و بیماری هایی که از سال اول در باغ شما وجود داشته اند، خیلی سخت کنترل می شوند.