بهترین روش تکثیر درخت انار

بهترین روش تکثیر درخت انار

بهترین روش تکثیر درخت انار:

گیاهان نیز مانند سایر جانوران با تولید مثل یا تکثیر بقای خود را حفظ می کنند، اما بر خلاف حیوانات، هم به صورت جنسی و هم غیرجنسی تولید مثل می کنند. تکثیر جنسی با تولید بذر همراه است، اما تکثیر غیرجنسی به روش دیگری اتفاق می افتد. روش تکثیر گیاه بر اساس نوع گیاه و جایی که رشد می کنند متفاوت است، درختان انار از این قاعده مستثنی نیستند، با نهالستان رویال نهال همراه باشید تا به طور انحصاری بهترین روش تکثیر درخت انار را توضیح دهیم.

روش تکثیر جنسی:

به این روش تکثیر مستقیم نیز گفته می شود که در هنگام گرده افشانی دانه های گرده گل های نر با گرده گل های ماده بارور شده و در نهایت بذر تولید می شود این روش دارای تنوع ژنتیکی بالایی است.

از مزایای روش تکثیر جنسی این است که ارزان تر از روش های غیرجنسی است، بذرها را می توان برای مدت طولانی نگهداری کرد و بیماری های ویروسی را کنترل کرد.

معایب روش غیرجنسی:

دوره رشد نونهالی طولانی تر خواهد بود، بذرها به دلیل جدا شدن صفات، مشخصات پایه مادری را ندارند و برای گیاهان با دوره رشد طولانی، گران هستند. با توجه به معایب این روش نمی توان گفت که این روش می تواند بهترین روش تکثیر درخت انار باشد.

روش های تکثیر بذر:

دو روش تکثیر بذر وجود دارد: تکثیر مستقیم و نشاکاری که به طور خلاصه به معرفی آنها می پردازیم:

1.در روش مستقیم برای بذرهای متوسط و درشت استفاده می شود و این بذرها مستقیماً در خاک کاشته می شوند.

2. برای روش نشایی بذرهای کوچکتر استفاده می شود، بذرها را در گلدان یا جعبه های نشا می کارند و پس از رشد و رسیدن به مرحله خاصی به محل زمین اصلی می آورند.

روش غیرجنسی:

روشی که در آن سلول‌های گیاهی می‌توانند به یک گیاه کامل مانند بدن مادر تبدیل شوند، روش تکثیر غیرجنسی نامیده می‌شود.

بهترین روش تکثیر درخت انار

روش های تکثیر غیرجنسی عبارتند از:

• تقسیم بوته

• استفاده از اندام های زیرزمینی مانند غده ها یا ریزوم ها

• استفاده از برگ و ساقه به عنوان قلمه

• استفاده از جوانه برای پیوند

• خواباندن

• استفاده از پاجوش

• استفاده از استولون یا ساقه رونده

•کشت بافت

روش تکثیر انار:

درختان انار مانند سایر درختان در طول تکامل به روش های مختلفی تولید مثل می کنند تا بقای خود را حفظ کنند، تولیدمثل جنسی مربوط به تولید بذر است و تکثیر غیرجنسی از طریق قلمه ساقه، پاجوش و ... انجام می شود.اگر می خواهید درخت انار زیبایی داشته باشید. بهتر است با روش های تکثیر انار آشنا شوید.

نحوه تکثیر جنسی انار:

این روش با بذرها انجام می شود، برای این کار یک انار سالم انتخاب کنید، دانه های قرمز انار را جدا کرده و سپس در آب داغ قرار دهید تا قسمت گوشتی دانه ها جدا شود، پس از جدا شدن قسمت گوشتی، دانه ها را روی دستمال نرم و تمیز قرار دهید.

اکنون زمان کاشت دانه ها است. برای این منظور خاک و کود حیوانی مناسب تهیه کنید. گلدان مورد نظر را بررسی کنید تا ببینید زهکش باز است یا خیر. کف گلدان را با سنگریزه بپوشانید سپس خاک را داخل گلدان بریزید و حفرههای کوچکی در خاک ایجاد کنید و بذرها در آن کاشته و آبیاری کنید. حالا گلدان را در محیطی گرم قرار دهید. معمولاً 40 روز طول می کشد تا جوانه بزند و در این دوره به طور منظم آبیاری شود.

از تکثیر جنسی انار عموماً استفاده نمی شود زیرا وقت گیر و پر زحمت است و ممکن است نهال های حاصل از آن صفات مورد نظر را نداشته باشند. همانطور که قبلا ذکر شد، روش تکثیر جنسی برای انار نمی تواند بهترین روش تکثیر درخت انار باشد.

روش تکثیر غیرجنسی انار:

روش های غیر جنسی زیادی برای درختان انار از جمله قلمه زدن، خوابانیدن، پیوند زدن، تولید پاجوش و کشت بافت وجود دارد که اگر می خواهید با این روش ها بیشتر آشنا شوید این مقاله را دنبال کنید، روش های تکثیر غیرجنسی انار را به صورت جامع توضیح خواهیم داد.

قلمه زدن درخت انار:

قلمه زدن درختان انار متداول ترین و مقرون به صرفه ترین روش تکثیر انار است که این روش به این صورت است که در اواخر زمستان حدود 40 تا 50 سانتی متر از شاخه های 1 تا 2 ساله درختان سالم را قطع می کنند و انتهای آن را اریب می برند. می‌توانید انتهای قلمه به منظور تسریع در ریشه زایی در هورمون ریشه زا فرو ببرید و سپس در خاک مناسب که مخلوطی از ماسه و کود حیوانی است کاشت.

می توانید این قلمه ها را در انبار یا در زمین اصلی بکارید و به اندازه دلخواه به آن ها آبیاری کنید مراقب باشید در این مرحله پوسیدگی نداشته باشد چون قلمه ها ریشه ندارند. با توجه به سهولت استفاده و هزینه کم این روش می توان گفت بهترین روش تکثیر درخت انار خواهد بود.

بهترین روش تکثیر درخت انار

پاجوش درخت انار:

تکثیر درخت انار از طریق پاجوش نیز انجام می شود، درخت انار در طول رشد خود پاجوش های زیادی تولید خواهد کرد، در روش پاجوش درخت انار، پاجوش های ضخیم را به آرامی از محل اتصال با تنه همراه با ریشه جدا می کنند و سپس در خاک مناسب در زمین اصلی یا خزانه می کارند.

تکثیر انار با پاجوش چندان مفید نیست زیرا درختان انار کشت شده با این روش محصول مرغوب و ایده آلی ندارند و میوه های آن کوچکتر است و دیرتر به بار می نشیند.

اما اگر باغ دچار سرمازدگی شده است، این روش برای بازسازی باغ توصیه می شود. برای این کار در طول سال اول به همه پاجوش ها اجازه رشد می دهیم. در سال دوم چند تا از پاجوش‌ها را به منظور برقراری تعادل بین ریشه و اندام هوایی قطع می‌کنیم و در سال سوم 2 یا 3 تا از قوی ترین پاجوش ها را انتخاب می کنیم و بقیه را حذف می کنیم.

تکثیر درخت انار به روش خوابانیدن:

بهترین روش تکثیر درختان انار، پس از روش قلمه زدن، تکثیر درخت انار به روش خوابانیدن است.این روش به این صورت است که شاخه های قوی یا شاخه های ۱ یا ۲ ساله یا پاجوش ها را که از گیاه اصلی بریده نشده اند قبل از باز شدن برگ ها در بهار روی زمین خم کرده و روی آن ها خاک می ریزند اما مراقب باشیدقسمت انتهای سرشاخه از خاک بیرون باشد با گذشت زمان در حدود اسفند این شاخه‌ها ریشه دار می‌شوند که می‌توان آن را از گیاه اصلی جدا کرد.سپس در سال چهارم نهال های به دست آمده در محل کاشت اصلی شروع به گلدهی و میوه دهی می کنند.

روش تکثیر غیرجنسی انار با استفاده از کشت بافت:

در دنیای امروز پیشرفت های زیادی در زمینه های مختلف زیست شناسی حاصل شده است که یکی از آنها کشت بافت است. در روش های کشت بافت، موجودات زنده از یک یا چند سلول در محیط آزمایشگاهی تولید می شوند.

امروزه از این فناوری‌های جدید برای تکثیر گیاهان نیز استفاده می‌شود که در آن سلول‌های گیاهی از نوک برگ‌ها، شاخه‌ها یا سایر قسمت‌های گیاه جدا می‌شوند و در محیط کشت غنی از مواد غذایی قرار می‌گیرند و استریل می‌شوند و سپس با هورمون‌ها یا تنظیم کننده های رشد، گیاهان جدیدی را تولید می کنند.

این روش کشت بافت برای تکثیر انار نیز زیاد استفاده می شود و نهال انار به دست آمده از این روش دارای کیفیت عالی می باشد. در نهال‌های انار حاصل از کشت بافت بر روی ژنوتیپ آن‌ها کار می‌شود و ویژگی‎های بارز آن از جمله: مقاومت به سرما، میزان باردهی، زود بازده بودن و...... در نهال انار را ارتقا می‌دهند.

نتیجه گیری در مورد بهترین روش تکثیر درخت انار:

در این مقاله با بهترین روش تکثیر درخت انار و کاربردهای آن آشنا شدید. بنابراین اگر قصد احداث باغ انار یا کاشت درخت انار را دارید، توصیه می شود ابتدا بهترین نهال انار را انتخاب کنید که بهترین روش تکثیر درخت انار باشد.