تفاوت گردو زود بازده و دیر بازده

تفاوت گردو زود بازده و دیر بازده

تفاوت درخت گردو زود بازده و دیر بازده:

به طور کلی، درختان گردو از جهات مختلفی تقسیم می شوند، اما درختان گردو از نظر اولین میوه پس از کاشت به دو دسته تقسیم می شوند:

1. درخت گردو زود بازده

2. درخت گردو دیر بازده

دوره تولیدی درخت گردو با ژن ها و همچنین نحوه تولید مثل آن ارتباط مستقیم دارد. بنابراین در هنگام خرید نهال گردو فراموش نکنید که روش تکثیر و فصل محصول را از کارشناسان بپرسید. به عنوان مثال، درخت گردو فرنور فرانسوی خیلی زود تولید می کند، اگر درخت گردو فرنور بذری ،اولین میوه آن سه سال طول می کشد.

اما اگر نهال فرنور پیوندی را خریداری کنید، یک سال پس از کاشت، اولین میوه گردو را روی آن خواهید دید. از نظر علمی و تخصصی، ژنتیک و درختان پیوندی سریعتر از حد انتظار به دوره تولید می رسند و باردهی آنها معمولاً 5-4 سال پس از کاشت آغاز می شود.20 سالگی دوره جوانی درخت گردو محسوب می شود و از 20 سالگی تا 100 سالگی باردهی درخت ادامه دارد.

تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا انواع درخت گردو زود بازده و دیرباز را معرفی کنیم. البته برای احداث باغ گردو نباید حتما درختان زودبازده بخرید زیرا برخی از درختان دیربازده میوه های مرغوب و بازارپسندی تولید می کنند که می تواند سود بیشتری داشته باشد.

درختان گردو زود بازده:

نهال گردو ژنوتیپ کانادایی:

نهال های این نهال در تیپ های 5 تا 9 برای مناطق گرم ، معتدل و سرد تولید می شود. عملکرد نهال ژنوتیپ کانادایی دو برابر سایر نهال ها بوده و در یک هکتار 6 تا 8 تن میوه نیمه کاغذی تولید می کند. تنها یک سال پس از کاشت، نهال های گردو ژنوتیپ کانادایی شروع به میوه دادن می کنند. از دیگر مزایای نهال گردو ژنوتیپ کانادایی می‌توان به کوتاه بودن پایه آن اشاره کرد. ۴-۵ متر ارتفاع دارد و فاصله کاشت آنها ۶ متر است.

نهال گردو چندلر:

نهال گردو چندلر به دو روش ژنوتیپی و پیوندی تکثیر می شود، این درخت زودبازده است و یک سال پس از کاشت شروع به میوه دهی می کند. رنگ پوسته نهال گردو چندلر کاغذی و مشکی است.این درخت آمریکایی است و در آب و هوای معتدل بهتر رشد می کند. درختان گردو چندلر آمریکایی از حد ارتفاع برخوردار هستند و در ارتفاعات 700 تا 1700 پا رشد می کنند ، درختان گردو چندلر کمی بلندتر از درختان گردو ژنوتیپ هستند و فاصله ی کاشت بین آنها 7 متر است.

نهال گردو فرنور:

منشأ نهال گردو فرنور در فرانسه است ، البته این نهال نیز در نهالستان های معروف و معتبر بومی سازی شده است و به دو روش ، ژنوتیپ و پیوند ، انتشار می یابد ، نتایج به دست آمده از نهال گردو فرنور در هر هکتار 4 تا 6 تن است. این درخت در ارتفاع 700 تا 2700 متری به خوبی رشد می کند. نهال های گردو فرنور مناسب برای رشد در مناطق سردسیر و کوهستانی هستند.

درختان گردو دیر بازده:

درخت گردو دیر بازده حداقل 5 سال طول می کشد تا اولین میوه خود را تولید کنند، معمولا درختان بذری و درختان کلاسیک درختان دیر بارده در نظر گرفته می شوند. البته ، نمی توان گفت نهال گردو دیر بازده به هیچ عنوان خوب نیستن و منع خرید ندارند ، برخی از درختان دیررس از مزایا و ویژگی های ویژه ای برخوردار هستند و کشاورزان باید این درختان را خریداری کنند تا پول بیشتری کسب کنند:

نهال گردو پکان آمریکایی:

برای مناطق کویری که امکان کاشت نهال گردو وجود ندارد، در واقع کشاورزان می توانند با خرید نهال گردو پکان آمریکایی این مشکل را حل کنند.نهال گردو آمریکایی زود شکوفا می شود و گاهی تا دمای 55 درجه سانتی گراد را تحمل می کند و این نشان دهنده کیفیت آنهاست. ظاهر میوه گردو پکان آمریکایی نیز متفاوت است و دارای میوه ای کشیده با پوست تیره و مغزی قهوه ای روشن است. درخت گردو پکان آمریکایی حداقل 5 سال طول می کشد تا اولین میوه خود را تولید کند. درخت گردو پکان آمریکایی پایه بلندی دارد و حداقل فاصله کاشت آن 12 متر است.

نهال گردوی تویسرکان:

این نهال به عنوان نهال بذری و ژنوتیپ شناخته می شود ، این درخت 5 سال طول می کشد تا اولین میوه خود را داشته باشد ، یکی از درختان رایج و مثمر ثمر است و 5-6 تن میوه در هکتار تولید می کند ، کیفیت بالای میوه های تولید شده این نهال در بازار آجیل و صنایع غذایی از تقاضای بالایی برخوردار است

نهال گردو کاغذی:

یکی از میوه های محبوب در بین مصرف کنندگان ، نهال گردو کاغذی ایرانی است. علاوه بر بزرگ بودن و غنی بودن میوه ، میوه این درخت به دلیل پوسته کاغذی آن به راحتی می توان آن را از مغز جدا کرد. این درخت برای اولین میوه خود به 10 سال زمان نیاز دارد ، البته درختان گردو کاغذی دارای پایه بلند است و فاصله کاشت آن ها 12 متر است ، میزان باردهی درخت گردو کاغذی 4 الی 5 تن می باشد.

درخت گردو چند سال عمر میکند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که درختان گردو عمر طولانی دارند، به عنوان مثال قدیمی ترین درخت گردو در ایران در شهرستان کالوسه است، این درخت 950 ساله است و جزو میراث فرهنگی فریدونشهر در استان اصفهان است. البته کشاورزان علاوه بر اینکه باید بدانند که درخت گردو چند ساله بار میدهد. آنها باید زندگی اقتصادی درخت خود را نیز بشناسند.

درختان گردو که در باغ های مدرن و تجاری رشد می کنند، طول عمر معمولی بین 100 تا 120 سال دارند. البته این درختان 100 ساله دوره زوال خود را آغاز می کنند، در این دوره هزینه ای که کشاورز برای نگهداری و مراقبت از آنها صرف می کند بیشتر از درآمد درختان گردو است.

تفاوت گردو زود بازده و دیر بازده

عملکرد درخت گردو در هکتار:

عملکرد درخت گردو در هکتار بسته به گونه و روش تکثیر آن متفاوت است.درختان ژنوتیپ کانادایی معمولاً 6 تا 8 تن میوه در هکتار تولید می کنند. درختان ایرانی، آمریکایی، فرانسوی، اسرائیلی در هر هکتار 4 تا 6 تن میوه تولید می کنند و میوه آن مرغوب و قابل صادرات است.اگر درختان گردو از طریق بذر و به روش معمول تکثیر شوند، در زمان باردهی 2 تا 3 برابر بازده بیشتری خواهند داشت. بنابراین مهندسان نهالستان هنگام فروش نهال گردو برای احداث باغ های مدرن و تجاری، انتخاب ژنوتیپ و نهال های پیوندی را بدون توجه به قیمت نهال توصیه می کنند.

دلایل عدم باردهی درخت گردو:

گاهی کشاورزان سالها منتظر می مانند تا میوه درخت گردو را ببینند، اما درخت گردو هرگز شروع به میوه دادن نمی کند. در مرحله اول کشاورز باید بداند که که نهال خریداری شده در چه سالی به ثمر می رسد و از کیفیت نهال ها نیز اطمینان حاصل کند.اگر می خواهید از کیفیت نهال های مرغوب مطلع شوید به شما پیشنهاد می کنیم به سایت نهالستان رویال نهال مراجعه کرده و با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیگر عوامل عدم باردهی نهال گردو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• شرایط آب و هوایی: عدم باردهی درخت گردو ممکن است به دلیل آب و هوای نامناسب باشد. هوای سرد و دمای شدید، هوای خشک، برف، باران برای گردو چندان مفید نیست و منجر به کاهش عملکرد می شود.

• مدیریت بیولوژیکی: مشکلات در فرآیند گرده افشانی، گرده افشان ضعیف یا عدم اختلاط خوب بین گرده افشان ها و تولیدکنندگان میوه می تواند منجر به عدم تولید درخت گردو شود.

• کمبود مواد مغذی: تامین مواد مغذی کافی به درخت گردو بر عملکرد آن تأثیر می گذارد، عدم دریافت مواد مغذی کافی مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم باعث ایجاد مشکل در تشکیل و رشد میوه می شود.

• عوامل بیماری زا: حمله حشرات و بیماری ها باعث ضعف درخت گردو و کاهش بهره وری آن می شود. بیماری هایی مانند شانکرپوسته، پوسیدگی ریشه، پژمردگی شاخه ها و بیماری های قارچی بر عملکرد درخت گردو تاثیر منفی دارند.

• نوع نهال گردو، رقم یا ژنتیک: برخی از ارقام یا واریته های درخت گردو بذر زیادی تولید نمی کنند، انتخاب ارقام با کیفیت بالا و عملکرد مطلوب به حل مشکلات کم بازده درخت گردو کمک می کند.

تفاوت گردو زود بازده و دیر بازده

سخن پایانی:

برای تولیدکنندگان مهم است که بدانند درخت گردو چند سال میوه می دهد؟ البته همیشه مجبور نیستیم نهال های زودبازده بخریم. اگرچه نهال های زودبازده کارایی بالاتر و سریع تری دارد. کشاورزان باید نهال ها را بر اساس سازگاری با محیط زیست در منطقه خود انتخاب کنند تا برای منطقه مناسب باشند و هزینه زیادی برای نگهداری و مراقبت صرف نکنند. بهتر است قبل از اقدام به ساخت باغ گردو مدرن با کارشناس نهالستان رویال نهال تماس بگیرید تا هرگونه اطلاعات تکمیلی و مشاوره ای را در اختیار شما قرار دهند.