زمان مناسب کاشت نهال بادام دیم

زمان مناسب کاشت نهال بادام دیم

زمان مناسب کاشت نهال بادام دیم:

بهترین زمان برای کاشت نهال بادام دیم در پاییز است، در مناطق سردسیر و کوهستانی، معمولا اواسط آذر بهترین زمان برای کاشت نهال بادام دیم است. در مناطق گرم و خشک، بهار یا پاییز زمان مناسب برای کاشت نهال بادام دیم است. هنگام کاشت نهال بادام دیم از مرطوب و نرم بودن خاک اطمینان حاصل کنید و نهال ها را در معرض سرمای شدید قرار نگیرند.

بهترین نوع درخت بادام دیم:

پرورش دهندگان باید بدانند که کدام نهال ها را می توان در شرایط دیم کشت کرد تا باغ بادام دیم را راه اندازی کنند، بهترین درختان بادام دیم عبارتند از:

1. نهال بادام آذر خوشه ای:

این درخت دیر گل است و گلدهی آن از اوایل اردیبهشت شروع می شود و به دلیل داشتن سیستم دفاعی قوی در برابر خشکسالی و کم آبی قابل کاشت است و برای مناطق که منابع آبی کمتری دارند، قابل کاشت دیمی است. درخت بادام آذر خوشه ای یکی از درختان پربار است که عملکرد آن 4 تا 7 تن در هکتار است، این درخت PH زمین را 6 تا 7 واحد تحمل می کند.

2. نهال بادام تونو:

نهال بادام تونو یکی از درختان کاغذی است و برای گرده افشانی به رقم سهند سنگی یا مامایی نیاز دارد، درخت بادام تونو باردهی خوبی دارد و در هر هکتار 4 یا 6 تن میوه می دهد. درخت بادام تونو بین 3 تا 5 متر ارتفاع دارد. این درخت می تواند سرمای زمستان و گرمای تابستان را بدون آسیب تحمل کند.

3. نهال بادام سوپرنوا:

این درخت تقریباً 70 سال عمر اقتصادی دارد، می تواند در طول سال 4 تا 6 تن میوه خوب تولید کند، سریع رشد می کند و در سال دوم بعد از کاشت می تواند به بارور شدن برسد. نهال بادام سوپرنوا از اصلی ترین درختان پایه کوتاه است و 650 اصله ی این نهال در یک هکتار زمین کاشته می شود.

کاشت بادام دیم :

شرایط کشت و نگهداری بادام دیم در طول سال بدون نیاز به آبیاری به طور کلی شامل موارد زیر است و کشاورزان باید در کاشت بادام دیمی از آن پیروی کنند.

انتخاب منطقه:

بادام در مناطقی با آب و هوای خشک و گرم بهترین عملکرد را دارد، مناطقی با بارندگی سالانه کمتر از 600 میلی متر ایده آل هستند. هنگام احداث باغ بادام در این مناطث حتما از کارشناسان نهالستان مشاوره بگیرید تا نهال های مناسب و سازگار را برای شما معرفی کنند.

زمان مناسب کاشت نهال بادام دیم

خاک مناسب برای درختان بادام:

خاک ایده آل برای درختان بادام، خاک نیمه سنگین با نفوذپذیری بالا، خاک با PH بین 6 تا 8 و خاک با عمق حداقل 60 سانتی متر است.برای کاشت درخت بادام خاک ماسه ای و محصولات ماسه ای مناسب هستند.

انتخاب نهال بادام سازگار و اصیل:

برای خرید نهال بادام اصیل ارقام مقاوم به خشکی، سرما و آفات بهترین انتخاب هستند، ارقامی مانند نهال بادام سهند، نهال بادام مامایی و نهال بادام تونو در زمین های دیم بدون آبیاری بهترین عملکرد را دارند.

زمان مناسب کاشت نهال بادام دیم:

زمان مناسب برای کاشت بادام دیم در پاییز است. اما می توانید در بهار نیز بادام بکارید.

نگهداری از نهال بادام:

نگهداری نهال بادام دیم نکته مهم دیگری است که هر باغبانی باید در نظر بگیرد. بادام به آب و رطوبت زیادی نیاز ندارد، اگر خاک رطوبت کافی داشته باشد نیازی به آبیاری زیاد نیست. به عنوان مثال، در مناطقی با بارندگی سالانه حدود 600 میلی متر، آبیاری هر سه هفته یک بار معمولاً کافی است.

کنترل آفات و بیماری:

برای جلوگیری از آفات و بیماری ها در باغ بادام باید باغ بادام را به دقت بررسی و مراقبت کرد و از مواد نگهدارنده طبیعی و کودهای ارگانیک استفاده کرد.

تغذیه خاک:

بررسی خاک و تامین تغذیه مناسب از طریق کودهای شیمیایی یا بیولوژیکی ضروری است.

حفظ تعادل آب درختان بادام در خاک:

حفظ تعادل آب درخت بادام در خاک بسیار مهم است و با تنظیم فشار آب و حفظ فشار خاک می توان رطوبت خاک را بهبود بخشید.

با انجام این مراحل می توانید بادام سالم را در تمام طول سال بدون نیاز به آبیاری پرورش دهید.

زمان مناسب کاشت نهال بادام دیم

بهترین کود برای درختان بادام دیمی:

برای بهبود رشد و نمو گیاهان در کاشت نهال بادام به صورت دیمی می توانید از کودهای طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.برخی از بهترین کودها برای درختان بادام دیمی عبارتند از:

کودهای فسفریک: کودهای فسفریک سرشار از عناصر مهمی مانند فسفر هستند که برای رشد و نمو ریشه و ساقه ضروری است.

کودهای پتاسیمی: کودهای پتاسیمی در تقویت ساقه و ریشه گیاهان نقش ضروری دارند و به افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش های محیطی و خشکسالی کمک می کنند.

کود نیترات آمونیوم: نیترات آمونیوم منبع اضافی نیتروژن در خاک است که برای تشکیل برگ های سبز و بادام ضروری است.

کود سولفات آهن: سولفات آهن در حفظ رنگ سبز و متعادل کردن رشد گیاه بسیار موثر است.

کودهای آلی: استفاده از کودهای آلی مانند کود دامی یا کمپوست به دست آمده از فرآوری ضایعات آلی باعث افزایش میزان مواد آلی خاک و افزایش ذخیره آب و نیتروژن در خاک می شود.