مزایای روشهای نوین باغبانی

مزایای روشهای نوین باغبانی

مزایای روشهای نوین باغبانی:

بخش کشاورزی به منظور دستیابی به محصولات باکیفیت، راه حل های منحصر به فرد و نوآورانه ای را اتخاذ کرده است که کشاورزی سنتی را به کشاورزی مدرن تبدیل کرده است، این امر صنعت کشاورزی را متحول کرده و بهره وری منابع طبیعی مانند زمین، آب و انرژی را افزایش داده و باعث کاهش مصرف سوخت در جهان شده است.جنبش باغبانی نیز در این وسیله توسعه به سرعت در حال حرکت است و استفاده از فناوری سنجش از دور یکی از جدیدترین روش های مبتنی بر تحلیل و ارزیابی است. تصاویر ماهواره ای با استفاده از مدیریت صحیح در باغ می توانند با کاهش هزینه ها به بالاترین بهره وری دست یابند که نه تنها غذای انسان را به راحتی تامین می کند، بلکه در توسعه و رشد اقتصادی کشور نیز موثر است.

در گذشته و در کشاورزی سنتی، آبیاری به روش غرقابی و کرتی انجام می شد که در آن آب زیادی مصرف می شود و راندمان پایین است، زیرا تقریباً دو سوم آب آبیاری در هنگام انتقال هدر می رود. از قاعده درخت، خطر آلودگی آب در هنگام انتقال زیاد است و به دلیل روش سنتی، درخت آب زیادی دریافت می کند که باعث انتقال بیماری های مختلف درخت می شود.بنابراین با توجه به کمبود آب و وزن آب، روش سنتی آبیاری باید جایگزین روش نوین آبیاری شود که شامل موارد زیر است:

1. آبیاری قطره ای:

به این ترتیب آب از طریق لوله ها آورده شده و با فشاری بیشتر از فشار اتمسفر، از طریق لوله ها جریان یافته و از دهانه ها خارج می شود و در پایه درخت ریخته می شود. هدر رفتن آب به حداقل میران می رسد و آب در پای ریشه درخت قرار می گیرد و پولی که برای کار کارگران خرج می شود نیز کاهش می یابد.

مشکل این روش این است که نمک حل شده در آب باعث مسدود شدن سوراخ ها و نشتی لوله ها می شود که باید هر از چند گاهی شسته شوند.

2. آبیاری زیرزمینی:

این روش آبیاری بدون خیس شدن خاک، رطوبت لازم را به محیط اطراف ریشه ها می رساند. در این روش از لوله هایی که از جنس لاستیکی یا اسفنج هستند استفاده می شود که این لوله ها خاصیت مویینگی دارند آن ها را در عمق زمین یعنی نزدیک ریشه درخت تعبیه می کنند تا رطوبت در اختیار ریشه قرار بگیرد.

این روش از هدر رفتن یک قطره آب جلوگیری می کند و همچنین کودها و سموم را از این طریق در اختیار گیاهان قرار می دهد. این روش دارای چندین مزیت است که در اینجا به آنها اشاره می کنیم از جمله: افزایش سطح کیفیت محصول، صرفه جویی در مصرف آب، سم و کود، از بین بردن علف های هرز، کاهش آلودگی محیط زیست و جلوگیری از فرسایش خاک.

3. آزمایش خاک:

آزمایش خاک یکی از روش هایی است که باغداران باید قبل از احداث باغ انجام دهند، از طریق این آزمایش می توان به شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک از جمله وزن خاک، شوری و pH خاک، درصد عناصر معدنی در خاک، محتوای مواد آلی خاک و غیره را درک کنید و بر اساس این داده ها درختان مناسب برای کاشت را انتخاب کنید.

از طریق آزمایش خاک می توان از هدر رفتن منابع و هزینه ها جلوگیری کرد، مانند کود دادن، که باید با توجه به عیوب خاک و عدم افزودن کود دیگر به زمین برای جلوگیری از شور شدن خاک و مسمومیت درختان انجام شود.این آزمایشات باید توسط کارشناسان و مهندسان کشاورزی در آزمایشگاه های تخصصی و قابل اعتماد خاک انجام شود.

4. کشت محصولات باغی با راندمان بالا:

در میان باغداران نوین، محصولاتی که آنها می کارند از یک طرف ارزش اقتصادی بالا و نیازهای رشد پایینی دارند و از طرف دیگر سازگاری بالایی با آب و هوای محلی دارند. زمین های کاشته شده با گیاهانی مانند پسته، بادام، گل رز و زیتون در سراسر کشور باید با محصولاتی که نیاز به آب زیادی دارند جایگزین شوند.

مزایای روشهای نوین باغبانی

5. روش گلخانه ای برای کشت محصولات باغی:

یکی از روش های نوین باغبانی که در حال حاضر در کشور اجرا می شود، کشت برخی از محصولات باغی گرمسیری در محیط گلخانه ای است که از آنجایی که این محصولات نیاز به رطوبت و حرارت بالا دارند، می توان با استفاده از این روش در گلخانه نیز کشت کرد، اما محدودیت هایی برای کشت وجود دارد و برخی از آن محصولات تولید نخواهد شد.

به عنوان مثال، این محصولات را می توان در مناطق سردسیر کشت کرد، به شرطی که خیلی سرد نباشند، زیرا هزینه گرمایش گلخانه افزایش می یابد.

6. باغداری مکانیزه:

امروزه در صنعت کشاورزی تمام مراحل کار به سمت مکانیزه شدن پیش می رود و در زمینه باغبانی از مرحله کاشت تا برداشت میوه همه چیز با کمک ماشین آلات کشاورزی انجام می شود، یعنی از همان ابتدا از ماشین آلات برای حفر گودال جهت کاشت نهال استفاده می شد. سمپاشی درختان توسط پهبادها انجام می گیرد و برداشت محصول کاملا مکانیزه بدون دخالت دست می باشد.

روش های برداشت مکانیزه با برداشت دستی یا سنتی متفاوت است که از افت کمی و کیفی محصول جلوگیری می کند.هم اکنون در کشورهای پیشرفته دنیا برداشت آلو، انگور، گیلاس، شلیل و سایر محصولات با استفاده از ماشین های برداشت انجام می شود.در این روش ماشین آلات بسیار پیشرفته و هوشمندانه محصولات باغی را برداشت می کنند.

7. استفاده از تصاویر ماهواره ای در باغبانی:

تصاویر ماهواره ای اطلاعات عملی مهمی در مورد جغرافیا و کشاورزی در اختیار کارشناسان کشاورزی قرار می دهد، از جمله:

ü امروزه از این تصاویر برای ایجاد نقشه هایی برای تعیین بهترین مکان ها برای ساخت باغ ها استفاده می شود.

ü همچنین با کمک تصاویر ماهواره ای می توان تغییرات اقلیمی منطقه از جمله وقوع باران، برف و خشکسالی را شناسایی و اقدامات لازم را برای به حداقل رساندن خسارات ناشی از این پدیده ها انجام داد.

ü با کمک این تصاویر می توان مناطقی را که قابلیت پرورش انواع مختلف گیاهان را دارند شناسایی و سپس کاشت که در سطح کلان هزینه ها را کاهش می دهد.

ü با ارزیابی این تصاویر به همراه داده های مختلف مانند دما، رطوبت و نیازهای رشد محصول می توان عملکرد آن را قبل از کاشت پیش بینی کرد.

ü از طریق پردازش این تصاویر می توان شاخص های کمی و کیفی در تولید محصولات باغی را تامین کرد.

ü با کمک این تصاویر و شاخص های پوشش گیاهی می توان مناطق مستعد ابتلا به آفات و بیماری ها را شناسایی و اقدامات لازم را برای کنترل انجام داد.

8. محصولات ارگانیک:

بحث تولید محصولات ارگانیک باغی سالم به منظور به حداقل رساندن یا حذف کامل مصرف کودها و سموم شیمیایی سال هاست که مطرح بوده است، اما برای دستیابی به این مهم، اجرای مواردی مانند مدیریت تلفیقی، کاشت ارقام مقاوم و... . مورد نیاز است. استفاده از تصاویر ماهواره ای، آنالیز خاک و ... در کنترل آفات و بیماری ها و کاهش مصرف سموم مفید است.

مزایای روشهای نوین باغبانی

نتیجه گیری:

در دنیای امروز، اگر بخواهیم از همان سیستم سنتی کاشت و باغداری پیروی کنیم، جز هدر دادن منابع و از دست دادن محصول، چیزی نصیبمان نمی شود، بنابراین باید از همان ابتدا تصمیم به ساخت باغی بر اساس آخرین اطلاعات باغبانی دنیا گرفت. در هنگام خرید نهال، باید ارقام پرمحصول و مقاوم به بیماری را برای کاشت با دقت انتخاب کنیم.