اگر این 7 نکته را نمی دانید، به سراغ کاشت نهال نروید!

اگر این 7 نکته را نمی دانید، به سراغ کاشت نهال نروید!

اگر این 7 نکته را نمی دانید، به سراغ کاشت نهال نروید!

این یک توصیه برای شما نیست بلکه یک اجبار است! شما برای آنکه بتوانید یک باغ پربار و سودآور داشته باشید، همچنین از هدررفت انرژی و زمان خود جلوگیری کنید راهی جز روی آوردن به باغداری مدرن و پیشرفته نخواهید داشت. در این صنعت شما به صورت حرفه ای نهال و درختان خود را پرورش خواهید داد پس باید با یک دید حرفه ای به باغتان نگاه کنید. منظور از دید حرفه ای این است که زمین را خوب بشناسید، بتوانید نیاز درختان را تشخیص دهید از آنها به خوبی مراقبت کنید و در نهایت از محصول پربار درختان لذت ببرید. اگر شما هم تازه می خواهید باغ احداث کنید یا یک باغ مدرن و امروزی داشته باشید، بهتر است این 7 نکته طلایی را بدانید.

نکته اول، شناخت زمین و منطقه کشت

اینکه شما بدون شناخت زمین، اقدام به کشت نهال در آن کنید، به احتمال زیاد باعث خشک شدن نهال هایتان خواهد شد. شما به عنوان یک باغدار حرفه ای باید منطقه کشت خود را بشناسید و نهالی متناسب و سازگار با آن انتخاب کنید. این اولین قدمی است که باید بردارید.

ریشه نهال و درختان شما به اکسیژن نیاز دارد و خاکی مرغوب خواهد بود که بتواند آب را از خود عبور دهد اما همیشه مرطوب نماند تا ریشه ها بتوانند رشد کنند. شما باید خاکتان را با مواد ارگانیک تقویت کنید تا یک بستر عالی برای رشد نهال و درختان ایجاد شود. می توانید از مالچ پاشی هم به منظور حفظ رطوبت خاک استفاده کنید. این روش از سرمازدگی زمین محافظت می کند و همچنین میزان علف های هرز را کاهش می دهد.

نکته دوم، شناخت نهال و فصل رشد آن

در حالت کلی هر نهالی برای رسیدن به سن بلوغ به 3 سال زمان نیاز دارد و به همین خاطر است که خرید نهال دو ساله را توصیه می کنیم تا قبل از بلوغ بتوانید جابه جایی و استقرار آن را در زمین جدید انجام دهید. اگر کشت خود را قبل از بلوغ آن انجام دهید بی شک از ثمره آن شگفت زده خواهید شد. علاوه بر نوع نهال و خصوصیاتی که دارد شما باید فصل رشد آن را هم در منطقه خود بشناسید. از این رو باید بدانید که آخرین سرما پاییزه و بهاره در منطقه شما چه زمانی است؟ آیا می توانید نهال های خود را در پاییز کشت کنید یا خیر؟ و... در کنار این ها شما باید فاصله استاندارد کاشت نهال را هم بدانید تا یک باغ منظم و متراکم داشته باشید.

اگر این 7 نکته را نمی دانید، به سراغ کاشت نهال نروید!

نکته سوم، زمان هرس درختان را بدانید

از زمان و نحوه هرس نهال و درختان اطلاعی ندارید؟ پس شغل باغداری را کنار بگذارید. یک باغدار حرفه ای باید بداند که بعد از کاشت نهال باید عمل سربرداری آن را انجام دهد. همچنین باید فصل هرس درختان را بداند و بتواند به آن ها فرم دهد تا رشد رونده نداشته باشند. جوانه های برخی از گل ها و درختان هم در پاییز سال قبل آن رشد می کنند و اگر ناغافل ان ها را در پاییز و زمستان هرس کنید این احتمال وجود خواهد داشت که در فصل بهار هیچ شکوفه ای روی درخت باز نشود.

البته یک باغدار حرفه ای خوب می داند که در فصل پاکسازی یا همان هرس، نباید همه گل ها و بوته ها را هرس کند. اجازه دهید برخی از سرشاخه هایی که حاوی دانه گیاهی هستند یا برخی از گل ها برای زیبایی و... باقی بماند تا مقاومت نهال و درخت در سرما افزایش یابد و همچنین باغتان ظاهری زیبا به خود بگیرد.

نکته چهارم، آبیاری اصولی و مدرن

نور، خاک حاصلخیر و آب سه نیاز اصلی برای رشد یک نهال و تبدیل شدن آن به یک درخت تنومند است. با وجود خشکسالی که این روزها سراسر کشور را در برگرفته، انتخاب یک سیستم آبیاری اصولی و مناسب می تواند موجب رونق باغ شما شود. درست است که تا قبل از این آبیاری غرقابی یک انتخاب خارق العاده بود و هزینه زیادی هم برای باغدار نداشت اما باعث تکثیر بیماری در خاک می شد و همچنین حجم زیادی از آب هم به دلیل تابش نور بخار می شد. جدای از آن میزان رشد علف های هرزی را هم افزایش می داد و مجدد باید به دنبال از بین بردن این علف ها باشید. امروزه استفاده از روش های مدرن همچون آبیاری قطره ای باعث شده تا یک سیستم نوین داشته باشید؛ برای اجرا این سیستم نیاز به سرمایه و هزینه اولیه خواهید داشت اما نتیجه آن به اندازه ای رضایت بخش است که ارزش هزینه کردن را دارد.

نکته پنجم، اجرای اصولی مراحل کاشت، داشت و برداشت

همه چیز به اماده سازی زمین برای کاشت و یا کاشتن نهال ختم نمی شود. این تازه شروع ماجرا است. باغداری برنده است که صبر و حوصله کافی را داشته باشد. شما باید به خوبی از نهال مراقبت کنید. نیازهای او را تامین کنید تا رشد چشمگیری داشته باشد و در نهایت به بار بنشیند. اگر فکر می کنید بعد از به بار نشستن درخت کارتان تمام شده باز هم سخت در اشتباه هستید شما باید بتوانید عمل برداشت میوه را هم به خوبی انجام دهید و سپس وارد پروسه تقویت خاک و درخت با کودهای مناسب شوید، آن را هرس کنید و یک شرایط ایده آل برای خواب زمستانی را فراهم کنید.

نکته ششم، دفع آفات و مقابله با بیماری ها

آفات و بیماری ها دشمن سرسخت باغات شما خواهد بود و می توانند در سریع ترین زمان تمامی زحمات شما را نابود کنند. عوامل بسیار زیادی وجود دارد که موجب بیماری و آفات می شود اما در اولین قدم بهتر است به سراغ نهال و درختانی بروید که در برابر این آفات و بیماری ها مقاوم هستند. جدای از آن شرایط رشد مناسب را برای نهال فراهم کنید و در کنار آن از انواع سمپاشی ها، آفت کش ها و... هم استفاده کنید. قبل از آنکه آفت تمامی درختان را درگیر کند جهت از بین بردن آن اقدام کنید.

اگر این 7 نکته را نمی دانید، به سراغ کاشت نهال نروید!

کلام پایانی

شما به عنوان باغدار باید بدانید که درختان و نهال ها فرزندان کوچک شما هستند که دائما به توجه و نگهداری نیاز دارند. کوچک ترین بی توجهی شما باعث نابودی آن ها خواهد شد. اگر در این مسیر نیاز به اطلاعات و همچنین مشاوره دارید، می توانید از کارشناسان با تجربه رویال نهال کمک بگیرید. کافی است با شماره تماس های زیر ارتباط بگیرید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید. سرسبزی و رونق تمامی باغات کشور آروزی ما رویال نهالی ها است.