کود مناسب جهت کاشت نهال تازه

کود مناسب جهت کاشت نهال تازه

کود مناسب جهت کاشت نهال تازه

نهال های تازه کاشته شده ریشه های خود را در خاک گسترش می دهند، رشد سالم و حاصلخیزی عالی در آینده دارند. علاوه بر آب و نور کافی، به مواد مغذی نیاز دارد که از طریق خاک به دست می آورد. هرچه ریشه نهال گسترده تر و قوی تر شود، نهال بهتر می تواند رشد کند.

در واقع نهال تازه کاشته شده مانند کودکی است که نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارد. کودها یکی از عوامل رشد سریع ریشه در نهال های جوان است که می تواند خاک را تقویت کرده و به رشد بهتر نهال و حاصلخیزی بیشتر به عنوان غذای کمکی کمک کند.

برخی از کشاورزان معتقدند که کود نباید در سال اول کاشت به نهال داده شود. زیرا نهال کوچک است و به دلیل ضعیف بودن، ریشه ها از بین می رود. برخی دیگر از کشاورزان نیز معتقدند که دادن کود به نهال های تازه کاشته شده می تواند بستر مناسبی را برای رشد آنها فراهم کند و نهال های جوان از همان ابتدا قوی می شوند.

چرا عملکرد کود برای نهال های تازه کاشته شده مهم است؟

برای نهال های تازه کاشته شده، کود می تواند بهره وری را در رشد نهال افزایش دهد. کود به افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک کمک می کند و این باعث کاهش تنش آبی برای نهال ها و افزایش باروری می شود.

چگونه کود مناسب برای نهال های تازه کاشته شده انتخاب کنیم؟

قبل از استفاده از کود ابتدا باید انواع کود نهال را بشناسید سپس با انجام آزمایش های مخصوص خاک، کمبودهای موجود در خاک زمین کشاورزی را شناسایی کرده و سپس اقدام به کوددهی نهال های تازه کاشته شده نمایید.

انواع کود مناسب برای نهال های تازه کاشته شده:

کود یا به عبارت دیگر ویتامین های خاک و گیاه انواع مختلفی دارند اما به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

1. کود آلی

2. کود شیمیایی

3. کود زیستی

مزیت کود آلی برای نهال های تازه کاشته شده چیست؟

کود آلی که با نام کود ارگانیک نیز شناخته می شود، منشا طبیعی دارد و هیچ ماده شیمیایی به آن اضافه نشده است.

این کود ها بقایای فضولات حیوانی و گیاهی هستند. برخلاف کود های شیمیایی، کود های آلی برای خاک و گیاهان مضر نیستند.

از کود های آلی می توان به کود حیوانی (دام و طیور)، کود سبز،تخمیر، کمپوست، بقایای مواد غذایی و زباله ها، کمپوست حاصل از ضایعات سالن پرورش قارچ و ضایعات فاضلاب اشاره کرد.

هیومیک اسید نیز یکی از کودهای آلی است که به ریشه زایی و مقاومت نهال های تازه کاشته شده در برابر تغییرات دما و همچنین حاصلخیزی خاک بسیار کمک می کند.

گوگرد همچنین به تولید پروتئین در نهال کمک می کند و علاوه بر اینکه میزان آهن، روی، منگنز و مس را افزایش میدهد، مقاومت نهال را نیز افزایش می دهد.

کود مناسب جهت کاشت نهال تازه

انواع کود شیمیایی برای نهال های تازه کاشته شده:

کودهای شیمیایی مواد معدنی را برای نهال ها فراهم می کند. فسفات ها، نیترات ها، پتاسیم، مخلوطی از سه عنصر قبلی که به کود سه گانه معروف است و ریز مغزها از انواع شیمیایی کود هستند.

چگونه از کود شیمیایی در نهال های تازه کاشته شده استفاده کنیم؟

استفاده از کود مصنوعی یا شیمیایی در نهال های تازه کاشته شده هفتگی است. نهال های تازه کاشته شده بسیار ضعیف هستند. بنابراین، باید مراقب استفاده از کود شیمیایی برای آنها باشید. زیرا در مقادیر زیاد، نهال ها می توانند بسوزند و خشک شوند. بنابراین، هر میزان که روی برچسب کود است را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.

کود آهن برای نهال های تازه کاشته شده:

آهن در خاک های کشاورزی بسیار کم است. این کمبود مواد غذایی منجر به پژمرده شدن برگ های نهال و کاهش رشد آنها می شود.

کود آهن در تولید کلروفیل و سبزینگی در برگ نهال ها باعث رشد بهتر آنها می شود. بهترین زمان برای استفاده از کود آهن اواسط بهار و اوایل تابستان است.

کود مناسب برای افزایش رشد نهال های تازه کاشته شده چیست؟

کود سه گانه یا کامل (NPK) مناسب ترین کود برای نهال است. عنصر نیتروژن به فتوسنتز در نهال ها و رشد گیاه کمک می کند، فسفر در ریشه زایی و پتاسیم به تنظیم متابولیسم و رشد نهال کمک می کند.

چه زمانی از کود (NPK) روی نهال ها استفاده می کنند؟

کود متعادل کننده پودری (NPK 20 20 20) یا سه و بیست با نظر کارشناس حرفه ای همراه با آبیاری نهال تا شروع فصل رشد به گیاه داده شود.

آیا کود شیمیایی برای نهال بهتر است یا کود آلی؟

انتخاب کود شیمیایی یا کود ارگانیک کاملاً به خواسته کشاورز بستگی دارد. دانستن تفاوت بین آنها می تواند به شما در انتخاب یکی از آنها کمک کند.

به طور کلی کودهای شیمیایی یا مصنوعی کودهای قویتری هستند و غلظت بیشتری در خاک دارد که حساسیت استفاده از آنها را افزایش می دهد زیرا استفاده نادرست از آن باعث آسیب به نهال های تازه کاشته شده می شود.

کود ارگانیک یا آلی معمولا بی ضرر است، تنها نکته مهم در استفاده از آنها برای نهال های تازه کاشته شده این است که باید با شرایط مناسب استفاده شوند تا باعث ایجاد قارچ در ریشه گیاهان نشوند.

بهترین زمان کوددهی برای نهال های تازه کاشته شده:

به طور کلی، باغداران هنگام استفاده از کود برای نهال به دو گروه تقسیم می شوند:

• گروه اول در بهار و همزمان با بیدار شدن نهال از خواب زمستانی کوددهی را انجام می دهند و معتقدند در فصل بهار یا تیرماه بهترین زمان برای تولید کود است. زیرا گیاهان بیدار هستند و به راحتی می توانند مواد مورد نیاز خود را از طریق ریشه جذب کرده و به سایر اندام ها بدهند.

• گروه دوم کود را در اواسط پاییز تولید می کنند، آنها معتقدند که تولید کود در این فصل نهال ها را در برابر سرما و حشرات مقاوم می کند و در فصل گرم سال، باعث رشد گیاهان و تکثیر نهال می شود.

مضرات استفاده ی نادرست از کود برای نهال های تازه کاشته شده:

همانطور که گفته شد به دلیل ضعیف بودن نهال، استفاده از کود در دوزهای بالا می تواند مشکلاتی را ایجاد کند که معمولا باید با استفاده از نوع کود تعادل را حفظ کرد. به عنوان مثال استفاده زیاد از کود نیتروژن می تواند از نهال ها فرصت ریشه زایی را بگیرد و تمام انرژی خود را صرف تولید شاخه و برگ کند.

کود مناسب جهت کاشت نهال تازه

نتیجه گیری:

کاشت و پرورش نهال های قوی مستلزم استفاده مناسب از کود است.تقویت نهال با کود بسته به انتخاب کود مناسب می تواند باعث افزایش عملکرد نهال شما، رشد مناسب، باروری کافی، مقاومت در برابر آفات و ریشه های قوی شود همگی این مزایا بستگی به انتخاب کود مناسب و استفاده از آن در زمان درست و مقدار کافی دارد.

البته لازم به ذکر است که نهال های جوان نسبت به درختان تنومند به کود کمتری نیاز دارند و هر گونه اشتباه در مقدار کود می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

می توانید به صورت حضوری و آنلاین با کارشناسان با تجربه نهالستان 110 در ارتباط باشید و از مشاوره آنها در زمینه سوالات مرتبط با کشاورزی و باغبانی بهره مند شوید.