کوددهی درخت بادام

کوددهی درخت بادام

کوددهی درخت بادام:

برای نگهداری از باغ بادام و دستیابی به باغی پربار با سود بیشتر باید اقدامات لازم را انجام دهید. یکی از این اقدامات کوددهی مناسب و سازگار درختان است. برای اینکه نهال بادام سالم بماند و محصول بیشتری داشته باشد. در این مقاله نهالستان رویال نهال قصد دارد مهمترین کودهای شیمیایی درخت بادام و نحوه استفاده از هر یک از این کودها را به تفصیل بررسی کند. پس با ما همراه باشید.

چرا باید باغ بادام را کوددهی کنیم؟

متأسفانه بیشتر خاک برای کاشت بادام در کشور ما در خاک های آهکی و سنگلاخی یافت می شود. آنها فقیر و شنی هستند. و این نوع خاک ها نمی توانند نیازهای غذایی گیاهان را تامین کنند. استفاده نامتوازن از کودهای شیمیایی در مزارع و توجه بیشتر کشاورزان به استفاده از نیتروژن و فسفر باعث ایجاد مشکلات تغذیه ای در این محصول بسیار مهم صادراتی شده است.

کاهش عملکرد درختان،کیفیت پایین مغزها، ریزش میوه و همچنین آلودگی مزارع بادام و هجوم آفات و بیماری ها از جمله عواملی است که وضعیت این محصول مهم را تهدید می کند.

کوددهی فصلی باغ بادام چیست؟

در هر فصل، درختان بادام باید مقدار مشخصی کود شیمیایی دریافت کنند. این کودها به رشد درختان و افزایش قدرت آنها کمک می کند و در نتیجه بهره وری بالاتر و عملکرد بهتری دارند.

کوددهی زمستانه:

در فصل زمستان، 1 ماه قبل از جوانه زدن، بر اساس تجزیه و تحلیل خاک، باید یک چالکود در زمین ایجاد کنید. کوددهی در این فصل باید به صورت باندپیچی در لابلای کود در ناحیه ریشه انجام شود.

تورم جوانه ها تا شروع باز شدن گلها:

مرحله دوم زمانی است که جوانه متورم می شود تا زمانی که گل ها شروع به باز شدن کنند. در آن زمان از نیتروژن و فسفر برای رشد و نمو ریشه در قالب کودهای آبیاری استفاده کنید.

با توجه به اینکه میانگین تشکیل میوه در درخت بادام کمتر از 30 درصد است، یعنی اگر 100 گل روی درخت وجود داشته باشد. فقط 30 عدد از این گل ها به میوه تبدیل می شوند. برای افزایش این مقدار باید از کود فروتست استفاده کنید. محلول پاشی در افزایش تشکیل میوه و کاهش ریزش گل بسیار موثر است. توجه داشته باشید که این محلول پاشی باید در نوک جوانه ها انجام شود. تا زمانی که نوک جوانه های گل را صورتی می بینیم.

کوددهی درخت بادام

ریزش کامل گلبرگ ها تا زمان تشکیل میوه:

مرحله بعدی تغذیه مربوط به ریزش کامل گلبرگ ها تا تشکیل میوه ها اشاره دارد. در این زمان می توانید از کود سه بیست به عنوان کود آبیاری استفاده کنید. البته با توجه به اینکه خاک باغ آهکی است. سعی کنید از کود سه و بیست که منبع نیتروژن و سولفات آمونیوم است استفاده کنید. در این مرحله کودهایی را نیز برای تحریک رشد به صورت محلول پاشی توصیه می کنیم.

فندقی شدن میوه:

مرحله بعدی مرحله فندقی شدن میوه است. مرحله فندقی 2 تا 4 هفته پس از گلدهی است. در این فاز از کود سه بیست برای آبیاری استفاده می کنیم. با توجه به اینکه کودهای حاوی ازت نقش بسیار مهمی در مراحل اولیه رشد بادام دارند. و باعث افزایش حجم پوست سبز بادام می شوند و این افزایش حجم پوست در 2 ماه اول رشد اتفاق می افتد. بنابراین بهتر است در این زمان از نیتروژن استفاده شود. البته می توانید از ریزمغذی ها به صورت محلول پاشی نیز استفاده کنید.

تشکیل مغز بادام:

مرحله بعدی مرحله پر شدن با میوه تا تشکیل مغز است. این مرحله حدود 7 تا 10 هفته قبل از برداشت انجام می شود. در این مرحله از پتاس برای افزایش اندازه و کیفیت میوه استفاده کنید.همچنین برای تامین انرژی لازم از فسفر به عنوان کود آبیاری استفاده کنید. کلسیم یکی از عناصر بسیار مهم برای کوددهی درخت بادام است که در این مرحله به خاک اضافه می کنیم. ما از کلسیم به عنوان محلول پاشی خاک استفاده می کنیم.

بلوغ و رسیدن میوه:

در مرحله رسیدن میوه یعنی 3 تا 5 هفته قبل از برداشت، از 10 تا 20 کیلوگرم سلوپتاس در هکتار به عنوان کود آبیاری استفاده کنید. همچنین در این مرحله مواد محرک رشد را روی خاک بپاشید.

تغذیه بعد از برداشت:

به عنوان کود آبیاری، منوفسفات پتاسیم را به صورت 10 تا 20 کیلوگرم در هکتار توصیه می کنیم. همچنین قبل از ریزش برگها از کود فروتست حتما استفاده کنید. محلول پاشی برای ارقام اولیه در حدود 60 تا 75 روز، حدود 40 تا 60 روز برای واریته های رسی متوسط و حدود 20 تا 46 روز برای واریته های دیررس پس از برداشت انجام شود.

کوددهی درخت بادام

سخن پایانی:

کوددهی درخت بادام یکی از مراحل نگهداری و مراقبت از باغ در نظر گرفته می شود. هر باغ با توجه به نوع خاک و میزان عناصر معدنی موجود در آن، باید مقدار مشخصی کود شیمیایی دریافت کند. بنابراین قبل از کوددهی باغ بادام خود باید ویژگی های خاک باغ خود را بشناسید.بهترین راه برای فهمیدن این موضوع، انجام آزمایش خاک است. قبل از احداث مزارع بادام یک بار آزمایش خاک انجام می شود و بعد از آن با آزمایش برگ مشخص می شود. شما باید درختان بادام خود را با توجه به نتایج این آزمایش کود دهید.